Kesäleiri torille

Lippukunta tai useampi lippukunta yhdessä voi järjestää markkinointitempauksen ja pystyttää leirin oman paikkakunnan keskeiselle paikalle. Järjestämällä markkinointitempauksen voitte tehdä lippukuntanne näkyväksi omalla paikkakunnallanne ja samalla innostaa uusia ihmisiä mukaan partioon ja vaikka kesäleirille. Leirissä voi esimerkiksi tehdä erilaisia partio-ohjelman aktiviteetteja, paistaa lettuja, myydä hernekeittoa, kertoa partiosta ja kutsua ei-vielä-partiolaisia mukaan.

Vinkkejä tempauksen järjestämiseen

Rakentakaa hauska tempausalue
Pystyttäkää infoteltta tai katos, levittäkää banderollit, kaivakaa koloilta esiin hauskimmat härpäkkeet. Kadulla järjestettävä markkinointitempaus saa näkyä ja erottua katukuvassa. Herättäkää mielenkiintoa! Banderolleja yms. markkinointimateriaalia kannattaa kysyä lainaan piiritoimistosta. Muistakaa olla ajoissa liikkeellä!

Olkaa aitoja ja hymyileviä, ottakaa kontaktia
Me kaikki olemme partion asiantuntijoita. Osaamme kyllä kertoa siitä, mikä partiossa on parasta, mitä siellä tehdään, mihin homma perustuu ja miten pääsee mukaan. Jokainen edustaa partiossa itseään, eikä meidän tarvitse olla kivikovia myyntimiehiä ja -naisia, jotta kiinnostuneet saataisiin mukaan. Tärkeintä on ottaa rohkeasti kontaktia, hymyillä ja toivottaa tulija tervetulleeksi. Voitte myös tehdä pienen infolehtisen, josta tutustuja saa itse lukea perustietoja partiosta.

Olkaa itsenne näköisiä
Mikä on sun lippukunnan juttu? Mikä on teidän alueen juttu? Onko se purjehdus, glitter, isot määrät sudareita vai kitaran soittoa nuotiolla. Näytä se muillekin!

Järjestäkää hauskaa tekemistä
Partiossa tehdään ja opitaan tekemällä. Miksei siis sitä esitellessäkin?! Paistetaanko lettuja? Kävelläänkö puujaloilla? Pystytetäänkö amborata?
Katso tehtäväideoita täältä!

Tarjoiluilla väkeä tempaukseen
Lippukuntanne voi halutessaan tarjota tai myydä osallistujille jotakin pientä purtavaa toiminnan lomassa. Vaihtoehtoisesti voitte tarjota osallistujille mahdollisuuden paistaa itse makkaraa tai tikkupullaa tai lettuja esimerkiksi nuotiolla.

Kertokaa miten partiosta kiinnostunut pääsee eteenpäin
On tärkeää, että tapahtumasta partiokipinän tai -kiinnostuksen saanut tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Vähintään tarvitaan siis yhteystieto oikealle ihmiselle. Ja mieluummin vielä sen lisäksi vaikka ensimmäisen kokouksen ajankohta! Tai kutsukortti kolon avoimien ovien päivään, perehdytyspäivään tai muuhun lippukunnan tapahtumaan.

Tempausvinkit on haettu Roihun sekä Parempi lippukunta -blogin sivuilta.